Cel studiów

 

Studia skierowane są do osób legitymujących się wyższym wykształceniem (tytuł licencjata, inżyniera lub magistra), które pracują (lub zamierzają pracować) na stanowiskach kierowniczych na dowolnym szczeblu hierarchicznym w przedsiębiorstwach branży rolno-spożywczej, a także osób prowadzących (lub zamierzających uruchomić) własną działalność gospodarczą, związaną z przetwórstwem rolno-spożywczym.

 

Sylwetka absolwenta

 

Absolwent studiów podyplomowych „Menadżer w branży rolno-spożywczej” zdobędzie wiedzę, umiejętności i kompetencje ułatwiające pełnienie funkcji kierownika w przedsiębiorstwach branży rolno-spożywczej. Wiadomości z zakresu prawa żywnościowego, systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności oraz zapoznanie się ze współczesnymi procesami i trendami technologicznymi, a także sytuacją rynkową w Polsce i UE w branży mięsnej, mlecznej, zbożowej, owocowo-warzywnej i przemyśle fermentacyjnym będą pomocne dla zrozumienia realiów funkcjonowania jednostek gospodarczych przetwórstwa rolno-spożywczego. W ramach treningu kompetencji menadżerskich uczestnik studiów będzie mógł nabyć i rozwinąć umiejętności dotyczące komunikacji, motywacji, negocjacji, zarządzania zespołem, wystąpień publicznych, radzenia sobie ze stresem i innych. Absolwent zostanie również wyposażony w profesjonalne narzędzia i techniki wykorzystywane w procesie coachingowym (motywowanie, wspieranie rozwoju i odkrywanie potencjału pracowników), a po zakończeniu szkolenia i zdaniu egzaminu wewnętrznego otrzyma certyfikat ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours) International Coach Federation - największej organizacji coachingowej na świecie.

 

Podyplomowe Studia „Menadżer w branży rolno-spożywczej”
Informacje ogólne
Czas trwania nauki
2 semestry
Liczba godzin
190
Liczba ECTS
30
Termin rozpoczęcia studiów
październik 2016
Terminy zajęć
Zajęcia prowadzone w systemie kształcenia niestacjonarnego, mają charakter obowiązkowy.
Zajęcia będą prowadzone w systemie sobota- niedziela. Zajęcia rozpoczynają się 15 października 2016 r. (10 zjazdów)
Termin składania dokumentów
do 23 września 2016
Wymagania
Podstawą przyjęcia kandydatów na pierwszy semestr studiów podyplomowych „Menadżer w branży rolno-spożywczej” jest ukończenie przez kandydata przynajmniej studiów inżynierskich lub licencjackich (I stopnia).
Zasady naboru
Przyjęcie na studia odbywa się po przeprowadzeniu postępowania kwalifikacyjnego na podstawie kompletu dokumentów (wzór podania do pobrania poniżej)
Minimalna liczba słuchaczy – 15 osób, Maksymalna - 20 osób
Opłata rekrutacyjna wynosi 70zł.
Koszt studiów
Opłaty semestralne odpowiednio: 1800,00 zł za semestr
Opłata jednorazowa za indeks: 4,00 zł
Opłata jednorazowa za świadectwo : 30,00 zł.
Świadectwo ukończenia nauki
Świadectwo ukończenia studiów podyplomowych wydane przez Państwową Wyższą Szkołę Zawodową w Sulechowie.
Certyfikat ACSTH International Coach Federation potwierdzający zdobycie umiejętności coachingowych.
Jednostka prowadząca
Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej
Nadzór merytoryczny
Doc. dr Anna Romankiewicz
Rekrutacja i ob- sługa słuchaczy studiów
mgr Joanna Socha
PWSZ w Sulechowie, Dziekanat – pokój nr 11A
Ul. Armii Krajowej 51
66-100 Sulechów
Tel. 068 3528307 , Fax. 0683528308
Email:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Sekretariat studiów
Mgr Iwona Wichłacz
Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej
Kalsk 67
66-100 Sulechów
Tel. 068 3529457 , Fax. 0683529458
Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Kierownik studiów
Dr inż. Halina Bartkiewicz
Tel. 068 3529458
Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.
Załączniki:
Pobierz plik (Sylabusy Menadzer 08.07.16.doc)Sylabusy [ ]594 kB
Pobierz plik (karta zgloszenia SP - Menadżer.doc)Karta zgłoszenia[ ]36 kB
Pobierz plik (siatka Menadzer.xlsx)Program studiów[ ]17 kB
Wydział Zamiejscowy w Sulechowie Uniwersytetu Zielonogórskiego, ©2018