Koło Naukowe Technologów Żywności i Dietetyków
(KNTŻiD)
działa przy Instytucie Nauk o Żywności i Agrotechniki w Kalsku.
KNTŻiD prowadzi prace badawcze i zajęcia praktyczne w zakresie:
- technologii fermentacyjnych (wytwarzanie piwa, wina, analiza fizykochemiczna tych produktów)
- technologii mleczarstwa (wytwarzanie i analiza serów, jogurtów i innych produktów mleczaskich)
- technologii piekarstwa (wypieki i analiza pieczywa, zbóż oraz nasion oleistych)
- żywienia i dietetyki (układanie diet, projektowanie posiłków, edukacja żywieniowa i promocja zdrowego trybu życia)
Współpracujemy z ośrodkiem badawczym i wdrożeniowym LOIiWA sp. z o.o..
Opiekunowie KNTŻiD :
dr inż. Bogna Latacz (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. lub Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.)
mgr inż. Jarosław Kliks (Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.)
Wszystkich zainteresowanych działalnością Koła Naukowego zachęcamy do kontaktu mailowego z opiekunami.
KNTZiD
LogoKNTZiD.jpg
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/LogoKNTZiD.jpg
2.JPG
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/2.JPG
3.JPG
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/3.JPG
4.JPG
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/4.JPG
5.JPG
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/5.JPG
1.jpg
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/1.jpg
6.JPG
http://www.wzs.uz.zgora.pl/images/pwsz/png/studenci/KNTZ/6.JPG