Uwaga Legia Akademicka!


Autobus będzie wyjeżdżał z Parkingu Wydziału Mechanicznego ul. Szafrana 4, wyjazd 9:30.

Plany zajęć dostępne tutaj: http://www.wzs.uz.zgora.pl/studenci-2/legia-akademicka

 

 Studenci TURYSTYKI I REKREACJI III roku!
Można już odbierać skierowania na praktykę wraz z 1 egzemplarzem porozumienia w pokoju nr 9 w budynku A w Sulechowie.

Nie dotyczy to osób, które wnioskowały o zwolnienie z praktyki. 

 

Szkolenia antykorupcyjne na platformie e-learningowej Centralnego Biura Antykorupcyjnego

Centralne Biuro Antykorupcyjne w ramach projektu „Rozwój systemu szkoleń antykorupcyjnych” realizowanego przy dofinansowaniu środków Komisji Europejskiej uruchomiło internetową platformę e-learningową zawierającą szkolenia antykorupcyjne dedykowane pracownikom administracji państwowej i samorządowej, przedsiębiorcom oraz studentom i młodzieży.

Przedstawione treści zostały podzielone na trzy moduły tematyczne: korupcja w administracji publicznej, korupcja w biznesie, przeciwdziałanie korupcji.Każdy moduł został uzupełniony szeregiem praktycznych przykładów, wskazówek i zasad postępowania w przypadku zaistnienia korupcji. Każdy blok tematyczny zakończony jest testem wiedzy, którego pomyślne zaliczenie skutkuje otrzymaniem stosownego certyfikatu.

Platforma e-learning dostępna jest pod adresem http://szkolenia-antykorupcyjne.edu.pl, za pośrednictwem stron internetowych www.cba.gov.pl oraz http://antykorupcja.gov.pl/.

 Kongres Gospodarczy Lubuskie 2018

 

W dniach 11 – 13 października 2018r. odbył się Kongres Gospodarczy Lubuskie 2018 organizowany przez Urząd Marszałkowski Województwa Lubuskiego. Część niniejszego wydarzenia miała zaszczyt współrealizować spółka Uniwersytetu Zielonogórskiego – Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o.

12 października na terenie Lubuskiego Ośrodka Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o. w Kalsku odbyła się debata na temat produkcji i badania żywności. Mieliśmy zaszczyt gościć specjalistów w danej tematyce, którzy odpowiadali na pytania producentów żywności w dwóch panelach: „Współczesne wyzwania producentów żywności.” oraz „Nowoczesne trendy w produkcji żywności.”. Całe wydarzenie poprowadziła Pani Agnieszka Cegielska.

Równocześnie 12 października na terenie Lubuskiego Centrum Winiarstwa w Zaborze, Lubuski Ośrodek Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o. zrealizował debatę poświęconą tematyce wina. Nie obyło się bez wielu pytań od zgromadzonych gości. Na każde z nich mogli odpowiedzieć specjaliści z dziedziny winiarstwa. Całość wydarzenia została podzielona na dwa panele o tematyce: „Winiarstwo sposobem na biznes.”, „Współczesne trendy winiarskie.”. Prowadzącym był Pan Robert Makłowicz.

13 października na terenie Lubuskiego Ośrodka Innowacji i Wdrożeń Agrotechnicznych Sp. z o.o. w Kalsku odbyły się Targi Zdrowej Żywności. Pracownicy Spółki poprzez zaproszenie przedstawicieli różnych rodzajów aktywności fizycznej promowali zdrowy styl życia. Podczas Targów odbyły się prezentacje i degustacje: produktów tradycyjnych i regionalnych, żywności pochodzącej z upraw ekologicznych, wysokiej jakości miodów, wina, ekologicznych wyrobów mięsnych i wędlin, nabiału. Można było skorzystać z porad dietetyków, w tym także specjalistów z Instytutu Nauk o Żywności i Agrotechniki WZS UZ. Dodatkowo promowano aktywność fizyczną
u najmłodszych poprzez kolorowe atrakcje w postaci torów przeszkód oraz dmuchanych zamków. Animacje dla dzieci poprowadziły także studentki z Wydziału Pedagogiki, Psychologii i Socjologii Uniwersytetu Zielonogórskiego. Dla miłośników fitness odbyły się warsztaty z Ewą Chodakowską. 

 

 

 

 

Studenci, którzy odbywają praktykę mają obowiązek dołączenia do Dziennika praktyk Ankiety oceny praktyki, która zamieszczona jest na stronie: http://www.wzs.uz.zgora.pl/dziekanatmenu/praktyki-zawodowe. Część A wypełniana jest przez Studenta w systemie Dziekanat, natomiast część B wypełnia Pracodawca.

 

Wydział Zamiejscowy w Sulechowie Uniwersytetu Zielonogórskiego, ©2018