NAZWA KURSU:  „TECHNOOGIA WYTWARZANIA I ANALIZA PRODUKTÓW WINIARSKICH”

w zakresie:

                   - technologii winiarstwa

                     - analizy wina

                     - projektowania winiarni

    PODGRUPA KIERUNKU STUDIÓW (wg załącznika) rolnicza, leśna i rybactwa

CZAS TRWANIA: 1 semestr - 40 godzin

OPŁATA ZA SEMESTR: 2.000,00

OPŁATA REKRUTACYJNA:   85,00

REKRUTACJA:Link do rejestracji https://webapps.uz.zgora.pl/rekrutacja/index.php?

Oferta kursów dokształcających i skierowana jest do osób pełnoletnich posiadających podstawowe zainteresowania związane z wytwarzaniem produktów winiarskich i winoznawstwem.

WYMAGANE DOKUMENTY: Została uruchomiona elektroniczna rejestracja.

  • podanie o przyjęcie na kurs
  • kserokopia dowodu opłaty rekrutacyjnej 85,00 zł.

TERMIN SKŁADANIA DOKUMENTÓW: 01.06.2021 – 20.09.2021

DOKUMENTY PRZYJMUJE: Dziekanat Filii Uniwersytetu Zielonogórskiego w Sulechowie

ul. Armii Krajowej 51, 66-100 Sulechów

Tel: (068) 352 83 08 mgr Joanna Merda - Lupa

 

KIEROWNIK KURSU: dr Justyna Korycka- Korwek

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

tel. 68 352 94 57

Cel kursu

 

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i  wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

Sylwetka absolwenta

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących
i specjalnych.

 

 

 

Załączniki:
Pobierz plik (Plan kursu TECH. WYTWARZANIA.xls)Plan Kursu[ ]34 kB
Pobierz plik (Karty przedmiotów.docx)Sylabusy przedmiotów[ ]44 kB
Filia Uniwersytetu Zielonogórskiego w Sulechowie, ©2019