Start

Rekrutacja

Studenci

Instytuty

Wydział

Współpraca

Szybka wyszukiwarka

 
 

KURS  „TECHNOLOGIA WYTWARZANIA I ANALIZA PRODUKTÓW WINIARSKICH”

Informacje ogólne

Czas trwania nauki

4 zjazdy

Liczba godzin

40

Liczba ECTS

Termin rozpoczęcia studiów

październik 2017r.

Terminy zajęć

Zajęcia prowadzone w systemie kształcenia niestacjonarnego,  mają charakter obowiązkowy.

Zajęcia będą prowadzone w soboty wg organizacji roku akademickiego dla studiów niestacjonarnych (4 soboty po 10 godzin)

Termin składania dokumentów

29.09.2017

Wymagania

Podstawowe zainteresowania związane z wytwarzaniem produktów winiarskich i winoznawstwem

Zasady naboru

Przyjęcie na kurs odbywa się po przeprowadzeniu postępowania kwalifikacyjnego na podstawie kompletu dokumentów (wzór podania do pobrania poniżej)

Minimalna liczba słuchaczy – 10 osób,

Koszt  kursu

Opłata za kurs:   2 635,00 zł przy grupie 10 osób

Opłata za kurs:   2 058,00 zł przy grupie 15 osób

Opłata jednorazowa za świadectwo : 30,00 zł.

Świadectwo ukończenia nauki

Świadectwo ukończenia kursu wydane przez Uniwersytet Zielonogórski

Jednostka prowadząca

Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Nadzór merytoryczny

Dr Justyna Korycka

Rekrutacja i ob- sługa słuchaczy kursu

Mgr Iwona Wichłacz

Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Kalsk 67

66-100 Sulechów

Tel. 068 3529457 , Fax. 0683529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. Tel. 068 3528307 , Fax. 0683528308

Sekretariat kursu

Mgr Iwona Wichłacz

Instytut Zarządzania i Inżynierii Rolnej

Kalsk 67

66-100 Sulechów

Tel. 068 3529457 , Fax. 0683529458

Email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Kierownik kursu

Dr Justyna Korycka

Tel. 068 3529458

Email:Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Cel kursu

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i  wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

Sylwetka absolwenta

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących
i specjalnych.

Załączniki:
Pobierz plik (Efekty kształcenia.pdf)Efekty kształcenia[ ]304 kB
Pobierz plik (Informacja ogólna.pdf)Informacje ogólne[ ]425 kB
Pobierz plik (PROGRAM.pdf)Program kursu[ ]452 kB
Pobierz plik (Siatka.pdf)Siatka zajęć[ ]555 kB
Uniwersytet Zielonogórski
Wydział zamiejscowy w Sulechowie

ul. Armii Krajowej 51
66-100 Sulechów

68 352 83 02

68 352 83 03

Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.