Cel kursu

 

Kurs skierowany jest do absolwentów szkół średnich związanych z rolnictwem, technologią żywności i  wszystkich  zainteresowanych pracą w winnicach, a także dla osób pragnących założyć i prowadzić własną działalność w tej branży.

Sylwetka absolwenta

Absolwent kursu  „Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich” zdobędzie wiedzę i umiejętności w zakresie: procesów technologicznych i urządzeń wykorzystywanych podczas winifikacji, najnowszych technik analizy fizykochemicznej i sensorycznej wina oraz moszczu, specyfiki wytwarzania i pielęgnacji szerokiego asortymentu win czerwonych, białych, różowych, musujących
i specjalnych.

Załączniki:
Pobierz plik (Informacja ogólna o kusie Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich.docx)Informacja ogólna[ ]18 kB
Pobierz plik (Karty przedmiotów.docx)Sylabusy przedmiotów[ ]44 kB
Pobierz plik (Siatka - Kurs Technologia wytwarzania i analiza produktów winiarskich.xlsx)Program studiów[ ]12 kB
Wydział Zamiejscowy w Sulechowie Uniwersytetu Zielonogórskiego, ©2018