Studia skierowane są do absolwentów szkół wyższych związanych z branżą żywnościową (osób zatrudnionych w usługach żywieniowych, prowadzących terapie odchudzające i odnowy biologicznej) a także wszystkich chętnych pragnących uaktualnić i pogłębić wiedzę z oferowanego zakresu.

Sylwetka absolwenta

Wybierając studia podyplomowe „Żywienie człowieka i dietoterapia” słuchacz zdobędzie podstawową wiedzę i umiejętności w zakresie: budowy układu pokarmowego, wiedzy o chorobach dietozależnych, wymagań żywieniowych dla różnych grup ludności, prawa żywnościowego, dietetyki w chorobach wewnętrznych oraz metabolicznych, analizy żywności, higieny i toksykologii żywności, systemów zarządzania jakością, podstawy projektowania w gastronomii oraz żywienia zbiorowego.

Załączniki:
Pobierz plik (Załącznik 3 Sylabusy przedmiotowe Studia podyplomowe Żywienie człowieka i dietoterapia.doc)Sylabusy [ ]724 kB
Pobierz plik (siatka żywienie z dietoterapią.docx)Program studiów[ ]27 kB
Pobierz plik (karta zgloszenia SP - Żc i dietoter.doc)Karta zgłoszenia[ ]37 kB
Wydział Zamiejscowy w Sulechowie Uniwersytetu Zielonogórskiego, ©2018